SDPA vs. Stavební fakulta A

Sezóna:
2023/2024
Soutěž:
muži,Přebor A
Datum a čas:
06.10.2023 19:10
Adresa:
ZŠ Národních hrdinů 70, P9 - Dolní Počernice
 
Sokol Dolní Počernice ASDPA 72
Stavební fakulta A 71
# jméno hráče TH "2" "3" C F Zápasové hvězdy
7 Vladimír Kobetič 0/0 0 0 0 0
8 Jan Kratochvíl 0/0 8 0 16 2
10 Ondřej Chwaszcz 2/0 3 1 9 4
13 Filip Mikel 2/2 1 0 4 1
14 Roman Šebl 0/0 1 1 5 1
17 Jakub Zavadil 6/5 5 0 15 4
18 Miroslav Vansa 3/3 6 2 21 2
21 Adam Kurzok 0/0 1 0 2 0

Komentář k zápasu

A tým basketbalu mužů v Dolních Počernicích, který v loňské sezóně dosáhl na historicky první titul v nejvyšší pražské soutěži, vstoupil na domácí palubovce v pátek 6.10.2023 do nové sezóny. Prvním soupeřem se mu vlivem okolností jednoho odloženého zápasu nestal nikdo jiný než soupeř z loňského finále - Stavební fakulta A. Ostřejší zkoušku bychom na samotný úvod soutěže asi jen těžko hledali. No a jak to vše dopadlo? Skvostně!

Soupeř do nové sezóny dorazil s lehce doplněným kádrem, jak tomu u tohoto vysokoškolského týmu bývá naprostým zvykem každý rok. Znovu nové tváře s velmi slušnou individuální herní úrovní doplňující původní úspěšný kádr je základním stavebním kamenem úspěchů posledních let tohoto týmu, který se díky udržené této síly pravidelně umisťuje v TOP 4 po základní části. Výhodou pro Stavebku mohlo před zápasem částečně být i to, že oni jedno ostré utkání v soutěži již v minulém týdnu absolvovali a dokonce v něm soupeři hned nadělili přes sto bodů. 

Áčko otestovalo svou přípravenost na sezónu před ostrým startem v soutěži v derby s mistrem Bratislavy, ale pro toto utkání nám chyběli hned tři hráčí základní sestavy, kteří se v útoku vyznačují vysokou produktivitou. Takže o tom, jak je náš tým skutečně připraven, měl mnohem lépe vypovědět právě tento úvodní zápas v soutěži. Navíc když máme čelit loňskému finalistovi. 

Do zápasu jsme bohužel (stejně jako proti Bratislavě) znovu nastoupili v užším počtu hráčů, přičemž ale s tím rozdílem, že základní sestava byla tentokrát téměř kompletní. A to se pozitivně projevilo na vývoji v první čtvrtině. V ní jsme šli nejprve do vedení a se soupeřem jsme vcelku kontrolovaně drželi krok - respektive průběžně jsme měli i mírně o něco navrch.

Účet letošního sezóny otevřel tou nejstylovější možnou formou Bukek - a když říkáme tou nejstylovější formou tak jak jinak to mohlo být než vstřelenou trojkou. 

První poločas se celkově povedl a my jsme na jeho konci vedli 46:40. Vlivem absence stolku v úvodu utkání, nebylo příliš možné se sestavou hýbat, tak jak bychom především v 1Q asi chtěli a i v mnoha dalších fázích zápasu se chodilo trochu do rizika, že nám v určitý okamžik utkání mohou dojít síly. 

3Q dopadla lépe pro soupeře, jejich nejlepší hráč se značně rozehrál a do posledního dějství jsme šli s mankem jednoho bodu. Koncovka zápasu byla solidní obranou, zkušenými ofsajdovými okamžiky Kráti (kterými vládl po celý zápas) a třeba i kombinací z říše snů Bukek - Bat vystavěna velmi příznivě. Tři minuty před koncem jsme vedli o 7 bodů.

Soupeř se ale na závěr značně vzchopil a sérií 0:6 se dostal na dostřel jednoho bodu. Vedení se nám v následujícím dějství nedaří potvrdit a soupeř jde dokonce do vedení. Pak přichází schrumáž pod košem po naší neproměněné střele a doskok Kráti, který pravačkou přes soupeře uklízí mít do koše. Vedeme! Soupeř v protiofenzivě nedává ale my z otevřené střely v následujícím útoku nepotvrzujeme. Poslední útok tak má soupeř a má na něj i dostatek času - okolo 13 vteřin. Míč si bere nejlepší hráč soupeře, obranu de facto překonává, ale z šestkové vzdálenosti pro tentokrát netrefuje. Míč klouže z obroučky ven. 2s,1s,0s... a vítězství 72:71 je na světě! 

Kvalita soupeře nás udržela v plně koncentrovaném výkonu a i přes pro nás vcelku netradiční výpadek trojek (a že těch dobrých šancí bylo!), které jsme v tomtu utkání dali jen čtyři, se podařilo utkání vyhrát. Cenný skalp na úvod a vyloženě sladké první oslavy.

---

Statistické okénko na závěr:

I po tomto zápase tedy platí, že v domácím utkání jsme naposledy prohráli dne 4.11.2022. Udržíme vítěznou sérii celý jeden rok? Už v úterý nás čeká další domácí utkání. 

Diskuze

Zatím není zveřejněn žádný diskuzní příspěvek.

Pro přispívání do diskuze se musíte přihlásit.


Zvolit hvězdu zápasu

Výkon každého hráče(ky) mohou hodnotit všichni přihlášení hráči(ky) do týdne po odehrání utkání. Každý smí ohvězdičkovat daného hráče(ku) v daném zápase pouze jednou.

Průměrné hodnocení s počtem hodnotitelů lze vidět vždy u každého hráče. Níže je uvedena tabulka s významem počtu hvězdiček.

Umí lépe!
Průměrný výkon!
Statečný výkon!
Povedený výkon!
Vynikající!