SDPA vs. VŠTJ Stavební fakulta A

Sezóna:
2022/2023
Soutěž:
muži,Přebor A
Datum a čas:
15.05.2023 19:00
Adresa:
Pod Juliskou 4, Praha 6
Sokol Dolní Počernice ASDPA 83
VŠTJ Stavební fakulta A 67
# jméno hráče TH "2" "3" C F Zápasové hvězdy
5 Oto Krištof 0/0 2 0 4 3
7 Vladimír Kobetič 2/1 0 0 1 1
8 Jan Kratochvíl 3/3 7 3 26 4
12 Michal Zych 0/0 0 1 3 3
13 Filip Mikel 1/0 2 3 13 5
15 Miroslav Kovácsik 0/0 0 0 0 2
17 Jakub Zavadil 5/4 6 0 16 5
18 Miroslav Vansa 4/2 5 2 18 3
21 Adam Kurzok 0/0 1 0 2 1

Komentář k zápasu

Áčko zahrálo jako z partesu a z prvního finálového utkání na palubovce Stavební Fakulty ČVUT si do domácí odvety přiváží výhru 83:67. Rozdíl 16 bodů je slušnou startovací pozicí pro celkové vítězství v soutěži. O tom, kdo bude vítězem Přeboru A 2022/2023 se rozhodně již tento čtvrtek 18.5.2023 od 19:05 v hale ZŠ Dolní Počernice. 

článek pokračuje...

Do utkání jsme vstoupili vyloženě drtivě. Stejně jako v zápase v základní části jsme proměnili hned první tři trojky a poměrně brzy jsme vedli už 11:3. Soupeř tak ihned okusil, že ani dnes zápasem nebude moci snadno proplout, pokud chce přemýšlet o vítězství. V týmu vše klapalo. Vytknout se dali snad jen ztráty a po celé utkání jsme tentokrát hodně bojovali i s rozhodčími, kteří vše sporné dávali soupeři. I přes tuto jistou nepřízeň základní pětka s doplněním o rotace Oťase a Vládi naprosto bravurně zvládla úvod zápasu. Solidní počet fanoušků, vybavených dokonce i malými bubny, tak poměrně první čtvrtina zchladila. Od počátku bylo zřejmé, že SoDoPo chce dnes uspět! 

Bodově se blýskal Kráťa a na doskoku dominoval Bat. Oťas převedl několik svých excelentních zisků. Především díky celkovému načasování, kterého je schopen snad jen on. Merlot neskutečně dřel na obraně nejnebezpečnějšího hráče soupeře. Veškeré úsilí celého týmu vedlo k vedení o 11 bodů v poločase s kratším zapojením celé lavičky. Špatný byl pouze úplný závěr 2Q, kdy jsme v posledních 5 vteřinách dostali koš, stihli jsme ještě ztratit a soupeř střelou z půlky trefil „buzzer beater“ za tři body a korigoval tak zápas před poločasem.

Navzdory silnému konci soupeře v koncovce prvního poločasu se ve druhém poločase dařilo vedení krůček po krůčku navyšovat. Soupeř jednoznačně ještě o další stupeň přitvrdil, ale my reagovali a zařadili v úsilí také na další úroveň. Bitva houstla, rozhodčí ji také přiživovali. Soupeř často neproměňoval šestky. To pomáhalo v našem klidu.

Do poslední čtvrtiny jdeme s vedením o 18 bodů. Sami z prvního semifinálového utkání víme, že ještě celých 10 minut je před námi, pokud si chceme odvést hodně dobrý výsledek. Každý koš se počítá i pro další zápas. V každé situaci se tak hraje o celkové prvenství a to dodává zápasu na šťávě. Bohužel si Merlot zranil kotník a do zápasu již nenastoupí. Minuty plynou a naše vedení se mírně ztenčuje, protože soupeř ví, že musí. Tlak se daří a 3 minuty do konce je opět sníženo na 11 bodů. Soupeři zbývá ještě dostatek času dál ukrajovat. Taháme za kratší konec. Jenže mírný propad u nás netrvá zas tak dlouho a závěr utkání opět začíná patřit nám. Se závěrečným hvizdem je z toho výhra 83:67.

Soupeř má kvalitu. Je rychlý a umí zatopit. Každou chybu umí potrestat. Hodně nám bude chybět Merlot. Závěrečné utkání play-off a celkové vítězství v soutěži, ale prokazatelně chceme urvat letos pro sebe. Nelze vypustit jedinou minutu.

Před domácím publikem chceme oslavit titul. 

P.S. Kráťa si schoval své "SoDoPo career & season high" v podobě 26 bodů na první finálové utkání. To se hodí. Dobře on!

 

Diskuze

Zatím není zveřejněn žádný diskuzní příspěvek.

Pro přispívání do diskuze se musíte přihlásit.


Zvolit hvězdu zápasu

Výkon každého hráče(ky) mohou hodnotit všichni přihlášení hráči(ky) do týdne po odehrání utkání. Každý smí ohvězdičkovat daného hráče(ku) v daném zápase pouze jednou.

Průměrné hodnocení s počtem hodnotitelů lze vidět vždy u každého hráče. Níže je uvedena tabulka s významem počtu hvězdiček.

Umí lépe!
Průměrný výkon!
Statečný výkon!
Povedený výkon!
Vynikající!