Nový WEB je na světě

Určitě jste si všimli, že na novém WEBu nezůstala nit suchá. Co jsme pro Vás připravili, jaké jsou novinky a co se ještě chystá, si můžete přečíst v tomto článku ...

Novinky na současném WEBu bych rozdělil do 3 oblastí:

  1. První je nepříjemná z hlediska Vašich zvyků. Určitě jste si všimli, že nové basketové stránky se usídlily na nové doméně http://basket.sodopo.cz. Takto bylo rozhodnuto z logických důvodů, protože doména www.sodopo.cz reprezentuje celou TJ v Dolních Počernicích. Věřím, že si na novou adresu rychle zvyknete, případně budete přistupovat přes odkaz na stránkách sokola, na kterých najdete také možná řadu zajímavostí.
  2. Druhou novinkou je kompletní přepracování stránek v pozadí. Programový kód Vás jako uživatele určitě netrápí, ale vězte, že jsou použity současně nejnovější technologie, které nám nyní umožní rychleji a lépe spravovat současný kód a rozšiřovat nové funkce, na které se jistě všichni těšíte. Kód stránek je napsán tak, aby byl co nejvíce srozumitený, čímž se rozumí, že na stránkách může současně pracovat více vývojářů. Pokud by měl tedy někdo zájem podílet se na tvorbě SoDoPo webu a má zkušenosti z programováním v PHP5 a ZEND FW, určitě bude vítán. S kompletní změnou kódu a použití nových technologii přišla jedna z novinek, které si všimnete na první pohled. Jedná se o tzv. "pěkně URL". Nice URL není jen ku prospěchu Vás, tím, že si lépe zapamatujete např. adresu své osobní stránky http://basket.sodopo.cz/players/vladimir-kobetic.html, ale rovněž je tento zápis výhodný pro nejrůznější vyhledávače.
  3. Třetí obastí změn jsou změny viditelné, počínaje změnou grafiky a konče přidanými novými funkcemi. Stav k dnešnímu dni je takový, že funkce, které jste měli možnost využívat na starém WEBu byly naimplementovány, navíc byla přidána funkce hvězdičkování a další nové funkce na sebe nenechají dlouho čekat.

Nové funkce na WEBu:

  • přístupová práva: Byly zřízeny 3 přístupové role. Admin, Editor a Hráč. Neregistrovaný uživatel samozřejmě uvidí plný výsledkový servis, přehled hráčů, archiv, galerie apod. Prostě údaje, které budeme chtít nabídnout všem. Pokud ale budete chtít využít další fukce jako je např. psaní komentářů, chat, hvezdičkování apod., bude potřeba se zaregistrovat. Registrování bude provádět některý z Adminů a bude provedeno v nejbližší době ručně a zasláno na emaily aktivních hráčů. Pokud někdo bude mít zájěm o vyšší přístupová práva - Editor nebo Admin, napiště nám. Funkce Editora jsou rozšířeny oproti Hráči o možnost vkládání hlavních komentářů k zápasům (trenéři budou mít roli Editor automaticky) a možnost vytvářet samostatné články. Role Admin je neomezená správa ve speciálním rozhraní a s tím související funkce.
  • nový editor: pro Editory je připraven nový textový editor (TINY_MCE), takže již nebude problém s psaním komentářů přímo na WEB.
  • funkce hvězdičkování: pro registorvané hráče je připravena funkce hvězdičkování, kdy každý hráč může obdarovat sebe a ostatní hráče v zápase 1-5 hvězdičkami. Každý smí pochopitelně hlasovat pouze jendou a ve výsledku je vidět průměr vašich hlasování. Spolu s trenérem můžete tak vyjádřit pochvalu a uznání za výkon Vašich spoluháčů(-ek). Věřím, že tato funkce nebude zneužita a všichni k ní přistoupíte pokud možno objektivně Embarassed.

Funkce, které se plánují:

  • Drobné grafické úpravy.
  • Diskuze: Pro hráče bude připravena možnost diskutovat nad zápasem.
  • Galerie: Jsme si vědomi, že současná galerie je na prohlížení velice nepohodlná, proto bude přepracována a doplněna o hlasování a komentáře.
  • Štíkty pro články: Uvědomujeme si, že pokud bude někdo listovat a hledat v historii článků nějaký konkrétní, pomůže mu k tomu kategorizace článků (štítkování). Tímto vzniknou různé sekce a bude možné si prohlížet pouze články s vybraným štítkem.
  • Chat: Chatování je stále ještě populární a uvidíme, jestli o toto bude zájem i na našich basketových stránkách
  • Fotka dne: Vzhedem k tomu, že galerie je již obsáhlá, můžeme si dovolit na titulce zobrazovat fotku dne Embarassed.
  • Kalendář akcí (personifikovaný), narozeniny a svátky
  • Nejnovější příspěvky v diskuzích (přehled na titulní stránce)
  • Uživatelské profily - možnost vložení vlastní fotky a dalších údajů

Pokud by Vás napadly i další užitečné funkce a bude o ně zájem, můžeme je rovněž naimplementovat, vše je ale otázkou priorit a času. Nicméně věřím, že když už je nový WEB na světě, tak ostatní funkce již půjdou snadněji.

Závěrem mi dovolte poděkovat Vláďovi, který mi s novým WEBem vydatně pomáhal a určitě ještě pomůže s novými funkcemi. Přeji nám Všem, aby se nám nový WEB líbil a našli na něm vše, co hledáme.

Diskuze

Zatím není zveřejněn žádný diskuzní příspěvek.

Pro přispívání do diskuze se musíte přihlásit.

Všechny články

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Nový WEB je na světě
2008
2007
2006
2005
2004
1901
1900
-1