První trofej nové sezóny!

Začátek sezóny jak má být!

Na turnaji Rotoru Punkrác o víkendu 20-21.9. jsme vybojovali cenné první místo a obhájili jsme prvenství z roku 2011.

Herní projev v prvním utkání proti domácím BK Rotor Punkrác odpovídal našemu stávajícímu tréninkovému nasazení a snad i zaslouženě, přes mnoho spálených tutovek, jsme prohráli o 1 bod. Všemu jsem nasadil korunu já, když jsem v poslední vteřině vyhodnotil situaci tak, že se v okolí nenajde erudovanější hráč na vyhození. Vystřídal jsem Jakuba Dvořáka, který do té doby hrál velmi dobře. Krásný oblouček do rukou soupeře pouze podtrhl náš výkon.

Do druhého zápasu proti Meteor Spořilov, už jsme nastoupili v širším kádru s nadějí, že to musí jít. A snad tato vůle nás dovedla k vítězství o 3 body. Přesto jsme cítili, že v sestavě, ve které jsme nastoupili, máme na lepší výkon.

Poslední sobotní zápas, kde jsme věděli, že se hraje o první místo v tabulce, jsme chtěli vyhrát. Soupeři byli velmi kvalitní vysocí hráči s rychlou rozehrávkou, ale byli pouze v pěti doplněni jednou slečnou. V naší sestavě také došlo ke změnám, dorazili Vláďa Kopeček a Petr Michal, což byl velký příslib toho, že soupeře hodně potrápíme. Především Petr je svým napadáním doslova decimoval. Ukázalo se, že když jsme použili naše tradiční zbraně, což je důsledná obrana podpořená rychlými brejky, tak se DDM Modřany sesypaly jako domeček z karet. Několik odpískaní „T“ a „U“ to jen potvrdilo.  Jediná vada na kráse byla Petrunova obrana, bo mu tam slečna střílela jak u Verdunu a právem si párkrát vysloužila potlesk.

V nedělním čtvrtfinále jsme nastoupili proti TJ Spoje Praha, které hrají III. třídu. Zde jsme potvrdili roli favorita a navázali tak na herní pohodu z posledního utkání předchozího dne. Jen škoda, že si Pařez lehce podvrkl kotník. Doufám, že se dá dohromady na Běchovický běh, který se bude konat příští týden.

Na následné semifinále s VŠTJ Technika B nás bylo celkem málo, a proto jsme začali volat o posily. Vyslyšel nás Petr Klouda, který dorazil na druhý poločas, čímž nám nesmírně pomohl. Bylo to hodně kvalitní utkání, které se muselo líbit i přihlížejícím. Začínala zde hrát svou roli únava, ale příchodem Petra pod koš se nám dařilo lépe eliminovat dlouhé našeho soupeře. Zaslouženě jsme vyhráli a vnitřní pocit, že máme částečně splněno, byl opravdu hřejivý. Zde se nám pro změnu zranil Marcel, který má v lepším případě naražená žebra. Snad se dáš, kapitáne Kormoráne do kupy, než vyrazíte za 14 dní na širé moře.

Na finále jsme opět zvedali telefony a sháněli počernické hráče, kteří by si mohli udělat čas. Petruna musel odjet plnit své tenisové povinnosti a Marcel pro bolest nemohl ani koučovat. Opět nezklamal Vláďa Kopeček a za 20 minut byl na Punkráci.

Finále bylo opět s DDM Modřany, které bylo v obměněné sestavě bez hysterického španělského ogara, který proti nám hrál v sobotu večer. Byl to zápas o vůli vydolovat ze sebe poslední zbytky sil. První poločas jsme hráli odpovědně s ohromným nasazením, a proto jsme si vybudovali mírný náskok, který jsme dokázali navyšovat, až do zaznění závěrečné sirény.

Byl to moc pěkný turnaj, který potvrdil, že pokud budeme v následující sezóně důslední v obraně a útok podpoříme brejky nebo ukázněným postupným útokem, tak se soupeři do Počernic moc těšit nebudou.

Všem děkuji za účast a velké nasazení !!!

21.09.2014 - Rotor Punkrác 2014

Diskuze

Zatím není zveřejněn žádný diskuzní příspěvek.

Pro přispívání do diskuze se musíte přihlásit.

Všechny články

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
První trofej nové sezóny!
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
1901
1900
-1