Zakončení sezóny 08/09 Juniorek a Lachlam

Stává se již tradicí, že každý rok na závěr sezóny si naše Juniorky a Lachlamy někam vyrazí. Nebylo tomu jinak ani letos ...

Velká Úpa

24.4. – 26.4.2009

Účastníci zájezdu: Katka, Markéta, Kristýna, Dája, Iveta, Dita, Martina, Lucka, Monika, Šárka, Jirka

Plánovaný odjezd do Úpy byl na poslední chvíli trochu posunut, naložení velkých zavazadel do malých aut také zabralo trochu času, brikety pod nohy, vyzvednout Kristýnu u metra a jedéém. Na parkovišti v Úpě každá čapnem velké množství tašek a igelitek, hlavně, ať už jsme nahoře. Dole zůstává jen Jiřina, který si chystá náklad, nákup, brikety a spoustu dalších nezbytností, které chce vynést najednou. Vše drží pohromadě (včetně Jiřiny), a tak se dává do pohybu, leč s prvním stoupáním přichází problém. Jiřina si chce odpočinout, jen chviličku se opřít o dřevěné zábradlí, to ovšem povoluje a padá i s Jiřinou. Záchranný tým ve složení Martina a Iveta nedokáže dostat Jiřinu na nohy, oddělují náklad od Jiřiny a za pomoci druhé skupiny - Kristýna s Markétou, v těsném závěsu Dája si už jen rozdělují věci, které je potřeba dostat do chalupy.

Po ubytování, roztopení ( které se tentokrát povedlo rychle ) a večeři z vlastních zásob, tušíme, že se něco bude dít. Slavnostní oblečení, které bylo uvedeno v pokynech před cestou, má jen Výbor, Jiřina a Katka, škoda že tak málo, těm naparáděným, to totiž náramně sluší. A už se z pc rozeznívá znělka a slavnostní proslov moderátora (naše redakce jako jediná vypátrala, že se jedná o přítele Kristýny), při kterém přistupují jednotlivé hráčky i trenér, všichni jsou oceněni za uplynulou sezónu fidorkovou medailí a za zvuku fanfár je čas na přípitek. Potom gratulujeme: Jirka má svátek, předáváme mu dar – kalendář na letošní i příští rok, plný fotografií, ale vzácností jsou „vlastnoručně“ vymyšlené verše, doprovázející každý měsíc. Ivča, která oslavila před pár dny narozeniny (23- krásné, závidím, ale přeju) dostává gelovou svíčku. Pak už se každý baví podle svého a v nočních či ranních hodinách usínáme.

Na sobotu je naplánovaný výlet, takže po snídani, to už je skoro poledne, vyrážíme. Nepospícháme, užíváme si ticho, klid a barev přírody. Cestou obědváme v restauraci v Úpě. Doma zůstává Lucka s Kristýnou, učí se, k tomu prý popíjejí ovocný čaj. Prozrazuje je až hladina bowle, která v hrnci klesla během naší nepřítomnosti asi o 10 cm, no, nevadí, je jí stále dost. Podvečer mírně narušil výpadek elektrické energie, nic nefunguje, to nás ovšem nezaskočí, protože my: „Slavit budem i bez proudu“, jak se praví ve verši v Jirkovém kalendáři. Po čase ale přijímáme krizový plán a začínáme připravovat dostatek dřeva a vody. Naštěstí byla dodávka brzy obnovena, a tak Juniorky obsazují kuchyň, špagety, rajčatová majda a sýr = dobrota. Večer se ujímají tradiční společenské hry a je zařazena i krátká debata ohledně příští sezóny.

Neděle, snídáme, Katka má ráda po ránu ovoce, tak bowluje už u snídaně, té je stále dost (zdolá jí až Kristýna s Dájou v neděli večer doma). Pak už uklízíme, balíme, připravujeme topení pro příští turisty. Oběd připravují Lamy, zeleninovo-kuřecí rizoto je výborné. A odjíždíme, tentokrát bez problémů, Legenda nezradila.

Zase jsme spolu prožili hezký víkend, zase jsme bohatší o nové zážitky, zase to prostě bylo fajn.

zaSpisovatelka Daja

Pozn. Další fotografie možno shlédnout na picasawebu

25.04.2009 - Velká Úpa 2009

Diskuze

Zatím není zveřejněn žádný diskuzní příspěvek.

Pro přispívání do diskuze se musíte přihlásit.

Všechny články

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Zakončení sezóny 08/09 Juniorek a Lachlam
2008
2007
2006
2005
2004
1901
1900
-1