Zlato z Liberce putovalo do Počernic

O víkendu  se naše družstvo dorek zúčastnilo Velké ceny Liberce starších dorostenek a vedlo si  skvěle. Odehráli jsme čtyři těžká utkání s kvalitními soupeři a podávali jsme v průběhu celého turnaje celkem dobré výkony.

Zahájili jsme s pražskou Aritmou, kde jsme po bojovném výkonu s přehledem zvítězili. Dařilo se nám hra přes naše pivoty. Zazářila Bára s Dominikou a předvedly, že se dokážou v bedně prosadit.

V druhém utkání jsme se střetli s domácí Lokomotivou Liberec. Nesmírnou bojovností proti urostlejšímu a zkušenějšímu soupeři  a skvělou  souhrou Míši a Uzlíka se nám podařilo Lokomotivu těsně přejet. V bedně se svým důrazem a skvělou koncovkou opět prosadila Bára.

Třetí klání s velmi aktivní a dobře bránící Kroměříží  jsme nezačali vůbec dobře. Po několika minutách jsme prohrávali o 10 bodů. Dodržením taktických pokynů, rozházením zónové obrany přes pivoty a následnou výbornou střelbou jsme soupeře v poslední části hry udolali.

V neděli jsme nastoupili k poslednímu utkání s družstvem Sokola Nusle. O našem prvenství už bylo rozhodnuto a tak je potěšující, že holky celé utkání makaly na plný plyn. I když jsme nakonec těsně prohráli, byl to nejlepší výkon na turnaji, který holky podaly.

Každé utkání bylo zcela odlišné a bylo pěkné vidět, jak i naše hra se dokázala adaptovat na rozličné podmínky a soupeřky. Proti každému soupeři jsme využívali různých zbraní. Ať už to byla zónová obrana proti Kroměříži, či aktivní osobní obrana proti Nuslím. V útoku jsme se snažili prosadit jednoduchou a účinnou hrou ať už z rychlých brejků, či aktivním vybíháním podkošových hráček. Zapracovat musíme ještě na lepších přihrávkách a spolupráci mezi křídly a dlouhými, ale pro začátek sezóny je vidět slibný základ. Je jen potřeba na něm zapracovat na trénincích a zúročit v zápasech.

Naše hra šla celkově s každým utkáním nahoru, hráčky se postupně rozehrávaly a k vidění byly vidět nejen pěkné kombinační akce, bojovnost, ale také dobrá střelba ze střední a delší vzdálenosti a to je na začátku sezóny velmi  potěšující . Rozehrála se Míša s Bárou - naše loňské opory, které se letos zatím trošku trápily. Uzlík byl motorem, i když drobným výpadkům se neubránil. Pochvalu zaslouží Smailík, který výkonnostně roste každým utkáním a také Monika s Verdou za černou práci, kterou na hřišti odvádějí, i když se jim bodově tolik nedařilo. Děkuji všem za předvedené výkony, za pěkný sportovní zážitek a příjemný víkend.

Nutno dodat , že turnaj byl skvěle organizován a pořádající Lokomotiva Liberec byla skvělým hostitelem a za to jím ještě jednou děkuji. Kdo se zúčastnil, nelitoval. Cool

13.09.2009 - Zlato z Liberce putovalo do Počernic

Diskuze

Aleš Musil
Aleš

Velká gratulace a držím palce v sezóně Tongue out

17.09.2009, 20:56:31

Pro přispívání do diskuze se musíte přihlásit.

Všechny články

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Zlato z Liberce putovalo do Počernic
2008
2007
2006
2005
2004
1901
1900
-1