Vídeňská mise ukončena

Mládežnický turnaj ve Vídni je již za námi - jaký vůbec byl?

Úvodem musíme pochválit organizátory za výborně zvládnutý turnaj pro téměř 7000 účastníků z celé Evropy. Kromě skvělých sportovních výkonů, slunečného počasí a výborného jídla jsme si stihli prohlédnout vídeňské památky jako Schonbrunn, Hofburg, Stephansdom a mnoho dalších.

Cílem turnaje bylo získání zkušeností a konfrontace se zahraničními soupeři. S předvedenými výkony našich hráček jsme byli převážně spokojeni. Úspěchem byl určitě postup ze skupiny z prvního místa a to bez zaváhání. V dalším průběhu turnaje jsme opět narazili na tým, nad kterým jsme poměrně snadno zvítězili v základní skupině. Nicméně druhé utkání bylo již zcela jiné a do poslední čtvrtiny velmi vyrovnané. Nakonec jsme dokázali nad německým týmem vyhrát i podruhé.

V dalším kole, před branami osmifinále jsme se střetli s velmi kvalitním družstvem německého Aiblingu. Jednou z fází příprav bylo shlédnutí předchozího utkání našeho soupeře s portugalským týmem. Z družstva Aiblignu čišela zkušenost  pod taktovkou zkušené rozehrávky. Do našeho zápasu jsme tedy nastupovali s vědomím, že nemáme co ztratit a můžeme pouze překvapit. I když jsme utkání nakonec prohráli o 11 bodů, herně bylo vyrovnané a může nás mrzet jen neproměnění několika vyložených šancí, které rozhodly o osudu zápasu. Přesto holky podaly bojovný výkon a zaslouží pochvalu. Tímto utkáním jsme ukončili naše účinkování na vídeňském turnaji, kde jsme jistě neudělali dolnopočernickému basketu ostudu.

Další den jsme sehráli přátelské utkání s rumunským Siriusem, kde si dostatečně zahrály všechny hráčky, které nedostaly tolik přílěžitostí v předchozích zápasech.

Jediným mínusem bylo zranění Báry hned v prvním utkání a Zelího v utkání druhém, které je vyřadilo z dalších bojů a náš tým oslabilo. Přesto holky zabojovaly a dokázaly zraněné hráčky nahradit. Velkou pochvalu za vynikající a vyrovnané výkony zaslouží především Míša, která tímto potvrdila roli kapitánky týmu.

Turnaj vyvrcholil soutěží ve smečování a překrásným finálovým utkáním v kategorii mužů do 20ti let, které nadchlo dvě tisícovky přítomných fanoušky a svojí úrovní, bojovností a nasazením hráčů předčilo i českou nejvyšší soutěž.

Kdo byl a viděl, nezapomene na krásný vídeňský turnaj.
Mise splněna! Smile

Vaši trenéři

PS: Pokud chcete vidět více fotek, pak na http://picasaweb.google.com/kobetic/Wien2009.

Diskuze

Zatím není zveřejněn žádný diskuzní příspěvek.

Pro přispívání do diskuze se musíte přihlásit.

Všechny články

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Vídeňská mise ukončena
2008
2007
2006
2005
2004
1901
1900
-1